perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kaalilaatikko ja muita tarinoita

Kaikki käsityö- jutut jummaa taas pahemman kerran paikallaan. Puikoilla on omat sukat ja lehmus-huivi. Jokseenkin ei nyt ole näillä helteillä himottanut tarttua puikkoihin. Jotenkin taas sen verran seesteistä ollut tuolla käsityö rintamalla. Ompelukone olisi kyllä himottanut ottaa ajoon mutta ei vaan jotenkin ole saanut aikaiseksi.
Ruokaa nyt on tullut laitettua. En muista olenko maininnut aikaisemmin, että myös kaalilaatikko kuuluu herkku ruokiin. Eilen sitten ajattelin kun oli kaalia jääkaapissa, että vaihtoehdot on joko kaalikääryleet tai kaalilaatikko. Päädyin sitten kaalilaatikkoon koska viimeksi meillä on ollut kaalikääryleitä.
Olen aina ollut aika luova kokkaamisissani varsinkin ruoka puolella, aina olen ollut varsinainen sooloilia, mutta yllättävän hyvin niistä on syötäviä tullut. Leipomis puolella olen sitten hitusen tarkempi.
No joka tapauksessa kaalilaatikon ohjetta on pintaraapaisuin noudatettu täältä, muuten onkin sitten sooloiltu taas ihan urakalla.
Suoralta kädeltä voin sanoa, että meirami ja lihaliemi jäi pois. Maustamisenkin suhteen mennään makunystyröillä ei suinkaan ohjeella.


Kaalit käytetty pannulla
 Kun laitoin ensimmäisen erän kaaleja pannulle laitoin siinä vaiheessa riisin kiehumaan. Ja toisin kun ohjeessa sanotaan ruskistin jauhelihan ja sipulit viimeisenä kun annoin kaalien hautua astiassa ja ottaa makua siirapista. (taas siinä nähdään ohjeen noudatus)

Sipulin ja jauhelihan vuoro
 Jauheliha-sipuli seoksen maustoin suolalla, maustepippuri jauheella ja myllystä musta- ja valkopippuria, muuta se ei minusta kaipaa.

Kaalit,jauheliha-sipuli ja keitetty puuroriisi sekaisin. Pinnalla tummaa siirappia.
 Sitten vaan puuroriisi ja jauheliha sekaisin ensin ja sitten riisi-jauheliha kaalin sekaan. Vettä vähän pohjalle ja uuniin. 200 astetta ja minulla oli reilun tunnin 200 asteessa ja sitten lämpöjä pienemmälle tai kokonaan pois ja antaa vaan hautua kannen alla. kaiken kaikkiaan varmaan uunissa oli vähän reilun parisen tuntia.


Valmis kaalilaatikko syötäväksi. NAM!
Oikein ihanaa perjantaita kaikille!!






2 kommenttia:

  1. Siis mä tuun niin teille syömään! Mun herkkuruokaa! :)

    VastaaPoista
  2. Eikun tervetuloa vaan! :) Oli kyllä niin herkkua vaikka itse sanonkin. :)

    VastaaPoista